НОВИНИ

Имитатор на Джъстин Бийбър с над 900 обвинения за сексуален тормоз на деца

Австралийски съд повдигна обвинения срещу мъж, представял се в интернет за Джъстин Бийбър. 42-годишен преподавател по право е заблуждавал малолетни, че е популярният канадски изпълнител. Заведено е дело за повече от 900 престъпления от сексуален характер, свързани с деца. Вижте подробностите около този шокиращ случай.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
08:52, 12.03.2017
Чете се за: 00:44 мин.
По света

24-годишният Джъстин Бийбър е идол на милиони младежи по света. Почитатели на певеца се редят на опашки, за да го видят на живо на концерт, следят го и в социалните мрежи. Всяка от тях иска да е по-близо до своя любим изпълнител.

Именно от това се възползва и 42-годишен преподавател по право от Бризбейн, чиято самоличност не се разкрива. Създава фалшиви профили на певеца в няколко от най-популярните социални мрежи и се представя за Бийбър.

В периода 2007-2016 променя визията си, за да прилича на изпълнителя, изпраща съобщения на непълнолетни, кара ги да вярват, че наистина общуват лично със звездата и ги принуждава да му изпращат свои снимки.

Даниел Ангъс, експерт по социални мрежи: В наши дни е изключително лесно да се представиш за знаменитост или просто за някой друг. Всеки може да събере достатъчно снимки и информация онлайн и да си създаде фалшив профил.

Мнимият Бийбър успява да си уговори и няколко срещи на живо, при това в различни точки на света. 50 от жертвите му са от Съединените щати, 20 от Великобритания, а 6 от Австралия.

Даниел Ангъс, експерт по социални мрежи: Това, че толкова много деца са склонни да повярват, че действително общуват със знаменитост онлайн, показва, че трябва да обърнем повече внимание на рисковете в интернет.

Срещу имитатора са повдигнати 931 обвинения за престъпления от сексуален характер, включително и три изнасилвания. Присъдата му ще бъде произнесена в началото на април.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва Пампорово Фрийстайл Оупън
Започва "Пампорово Фрийстайл Оупън"
Има ли бум на въшките?
Има ли бум на въшките?