НОВИНИ

Австралийските полицайки се оплакват от сексуален тормоз

Почти половината от жените, които са на работа в австралийската федерална полиция, признават, че са били обект на сексуален тормоз на работното място, сочи доклад, в който се призовава за спешни промени.

bnt avatar logo
от БГНЕС
13:55, 22.08.2016
Чете се за: 00:28 мин.
По света
австралийските полицайки оплакват сексуален тормоз

В документа за състоянието на работната среда във федералната полиция се казва също, че над 60% от служителите – и мъже, и жени, се оплакват от малтретиране.

Проучванията за доклада показват, че 46% жените и 20% от мъжете разкриват, че са били сексуално тормозени през последните пет години.

Посочва се, че тези данни са двойно по-високи от средните в национален мащаб.

66% от жените и 62% от мъжете в полицията признават, че са били малтретирани.

В доклада се критикува и начинът за подаване на оплаквания за тормоз. Подчертава се, че мнозина се въздържат да огласят какво им се е случило, за да не пострада кариерата им и да не бъдат изолирани, но и защото не вярват в поверителността.

Жените се оплакват също, че им е много трудно да се впишат в мъжките колективи и да трябва да се съобразяват с наложила се култура на „доказване”.

Проучването в полицейската практика последва няколко разследвания в австралийските въоръжени сили, разтърсени от твърдения за сексуален тормоз и жестоки ритуали за „посвещаване на новобранците” през последните години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Средства за паметник на Емил Димитров събира благотворителна изложба
Средства за паметник на Емил Димитров събира благотворителна изложба
Британци се заинтересуваха от българско гражданство
Британци се заинтересуваха от българско гражданство