НОВИНИ

Автобус пропадна в дере край Монтана, жена загина, има ранени

Пътнически автобус падна в дере след сблъсък с ТИР край монтанското село Смоляновци. Има една загинала жена, казаха за БНТ от МВР. 16 души са ранени, настанени са в болницата в Монтана, 3-ма са в тежко състояние. По непотвърдена информация сред пострадалите има и деца. Продължават спасителните операции. По първоначална информация ремаркето на ТИР-а е причинило катастрофата. Пожарникари оказват съдействие за извеждане на хората, пътували в автобуса. Затворен за движение е път Е-79, в района на катастрофата.Вижте прякото включване на Анжела Каменова.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
21:21, 03.05.2017 (извънредно)
5982
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Тази вечер, в 19.31 часа, в полицията постъпил сигнал за възникнал тежък пътен инцидент край монтанското село Смоляновци. Незабавно към мястото са насочени екипи на полицията и Бърза помощ.

Според първоначалните данни, след удар с тежкотоварен автомобил, автобус, пътуващ по маршрут София-Видин, е паднал в дере от височина около 2 метра.

По информация към момента, има загинал и сериозно пострадали сред пасажерите. Спасителни екипи на пожарната оказват съдействие за извеждане на хората.

Ще бъде използван кран за изтегляне на автобуса. След приключване на спасителната операция ще бъде извършен оглед с цел изясняване на причините за инцидента.

Затворен за движение е път Е-79, в района на катастрофата. Пътуващите могат да ползват обходен маршрут по път III-112 Монтана - Брусарци и път III-114 Дреновец - Дражинци.

Пътни полицаи оказват съдействие на преминаващите. На около 10 км от този участък е имало удар и между два ТИР-а. При този инцидент няма пострадали, тежкотоварните автомобили са отбити от пътя и не пречат на движението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шефът на ФБР: Русия продължава да се меси в американската политика
Шефът на ФБР: Русия продължава да се меси в американската политика
Нови 373 дървета на мястото на премахнатите тополи в София
Нови 373 дървета на мястото на премахнатите тополи в София