Автобус с деца се запали в движение следобед на автомагистрала "Тракия". За щастие няма пострадали. В автобуса пътували 31 деца и двама ръководители от фолклорен ансамбъл от Крумовград. Те се връщали от фестивал в Слънчев бряг.

Инцидентът станал малко преди 15 ч. Децата, които пътували на задната седалка, усетили задимяване.

Йорданка Момерева, ръководител на групата: Шофьорът в същото време видя и каза много бързо се изнасяйте слизайте, автобуса се запали, спря отвори вратата и много бързо децата се изнесоха... Нямаше пострадали, нямаше обгазени деца, повече аз се изплаших, отколкото децата.

На мястото на инцидента веднага пристигнали екипи на пожарната, линейки и полиция. След час и половина на магистралата децата са били превозени до най-близката бензиностанция с осигурен от община Карнобат автобус. Причината за пожара е техническа.

Асен Чолаков, шофьор и собственик на превозваческата фирма: Блокира двигателя на автомобила и това е... сега се опитваме да приберем автобуса, за да не сме предпоставка за ПТП... възможно е да е и от жегата.

Децата ще бъдат презвозени до Крумовград с друг автобус на наетата фирма-превозвач.

Автобус с деца се запали в движение, няма пострадали

Автобус с деца се запали в движение, няма пострадали

Автобус с 31 деца и две учителки е аварирал след запалване в предната му част, съобщиха от МВР. Всички пътници са изведени навреме, никой не е постра...