COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Автобус се запали в движение край Калофер

Автобус с пътници се запали в движение и изгоря целия по пътя Карлово-Калофер, в местността Стражата. Няма пострадали, тъй като шофьорът на автобуса е реагирал много бързо и пътниците са били евакуирани навреме.

от Станислава Цветанова
18:21, 30.12.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Автобус с пътници се запали в движение и изгоря целия по пътя Карлово- Калофер, в местността Стражата около 12.30 часа по-рано днес. Няма пострадали, тъй като шофьорът на автобуса е реагирал много бързо и пътниците са били евакуирани навреме.

Автобусът пътувал от София за Павел Баня с 32-ма души, които са пътували организирано за посрещането на Нова година. Шофьорът първи забелязал на едно от страничините огледала, че излиза дим от автобуса. Веднага спрял, за да провери какво се случва.

Анатоли Господинов: Видях, че се увеличава дима и веднага отворих вратите за да слязат хората и багажите. Това беше първото, в следващия момент веднага хванах пожарогасителя и започнах да гася.... Много коли спряха, мъчихме да гасим, просто той започна да се увеличава огънят откъм двигателя.
;

Сигнал на 112 е бил подаден от хора, които са спрели да помагат в потушаването на пламъците. Пътниците са изведени, а на мястото е пристигнал екип на пожарната в Карлово.

Маргарита Константинова: Започнаха да гърмят пластмасите, гумите тогава вече казаха да се изтеглим по-назад. Всичко е наред. За щастие няма жертви и това е най-важното.

Час след инцидента хората бяха извозени до Павел Баня с друг автобус. На място пристигнаха и служители на КАТ, за да регулират движението, което бе затруднено заради инцидента. Пробата за алкохол, която бе взета на шофьора, е отрицателна.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
На Граничния пункт "Дунав мост" не мерят температурата на пътниците
На Граничния пункт "Дунав мост" не мерят температурата на пътниците
Oбсерваторията във Варна се подготвя за половинвековния си юбилей
Oбсерваторията във Варна се подготвя за половинвековния си юбилей