COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Автобус се запали в движение на пътя Мездра - Враца

Автобус, превозващ работници, се запали в движение на пътя между Мездра и Враца в ранния следобед и трафикът беше временно спрян. Пътниците били изведени бързо, няма пострадали хора.

от Илиана Минковска
19:20, 27.10.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Автобусът е собственост на фирма от Айтос, която по договор от една година насам вози работници от завода за кабели в Мездра. На фаталния курс превозвал към Враца десетина души от първата смяна, когато внезапно се запалил двигателният отсек в задната част на автобуса.

Шофьорът Светослав Партовски има 30 години стаж зад волана и казва, че подобно произшествие му се случва за първи път, но успял да реагира бързо и да спаси хората.

Светослав Партовски, шофьор: Изведох хората, няма проблеми с тях, не знам какво стана, сигурно е късо съединение. Направил съм всичко, както трябва, гасих с пожарогасителя, но не успях, дойде пожарната, та го угаси. Пожарогасителят беше в изправност.

Данаил Аспарухов, шофьор: В пълна изправност е автобусът, проверяван е, в техническа изправност е, здрав, не сме имали с него никакви проблеми.

Макар че от пожарната веднага се отзовали на сигнала и започнали гасенето, цялата вътрешна част на автобуса е изгоряла. Двигателят му също е напълно повреден. Изгорелият автобус остана на пътя часове, докато чакаше да го изтеглят с тежка техника.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Освободиха областния лидер на ВМРО Стефан Послийски
Освободиха областния лидер на ВМРО Стефан Послийски
Отвъд границите: Веско Ешкенази – пътешествие с цигулка в ръка
"Отвъд границите": Веско Ешкенази – пътешествие с цигулка в ръка