НОВИНИ

Автомобил с 2-годишно дете полетя в дере в Русе

Паркирана кола с 2-годишно дете потегли сама и падна в 10-метров скат край Дунав на метри от жп линия в Русе. За щастие автомобилът се спрял в храстите. Детето се е разминало само с уплаха.

bnt avatar logo
от Даниела Василева
16:46, 06.02.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Леката кола е била паркиран на улицата в близост до болницата и брега на Дунав. 2-годишното дете е било на задната седалка, докато майката навън изчаквала роднина, който трябвало да бъде изписан от лечебното заведение.

Изведнъж автомобилът тръгнал по инерция назад по наклонената и мокра улица, ударил се в бордюра и се плъзнал по речния скат.

Ивайло Кьосев: Колата пресече през кръстовището празна и падна тука в ската надолу. И след това видях жена да бяга и попитах: Какво става? - Тя вика: Детето, детето е вътре… Тя всъщност слезе сама жената долу и ми го подаде.

Детето било прегледано в болница и малко след инцидента върнато на майката. От пожарната отцепиха района и започнаха да разчистват растителността по ската, за да извадят колата.

Комисар Димитър Павлов - директор на ПБЗН - Русе: Изискали сме от управлението на жп транспорта да не се допуска преминаване на влакове, докато не ликвидираме опасността.

Разследващите ще установят дали жената е забравила да включи ръчната спирачка или има друга причина леката кола сама да потегли. Улицата минава по протежението на целия дунавски скат в градската част, но само част от нея е обезопасена с парапети.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министерство на енергетиката: България няма да се откаже от въглищните централи
Министерство на енергетиката: България няма да се откаже от въглищните централи
Прекратиха договора на наемателя на магазина, от който избяга змия
Прекратиха договора на наемателя на магазина, от който избяга змия