НОВИНИ

​Автомобил се вряза в пешеходци в Мелбърн

Трима души, сред които десетгодишно дете, бяха убити днес в австралийския град Мелбърн, след като мъж, известен на полицията с прояви на домашно насилие, умишлено се вряза в пешеходци на оживена улица в центъра на града, съобщи ДПА.

bnt avatar logo
от БТА
11:53, 20.01.2017 (обновена)
Чете се за: 00:43 мин.
По света
​автомобил вряза пешеходци мелбърн

Австралийският премиер Малкълм Търнбул нарече случилото се "ужасно, шокиращо криминално нападение".
Полицията категорично заяви, че то не е свързано с тероризъм. Петнайсет души бяха ранени, петима са в тежко състояние, заяви началникът на полицията Греъм Аштън.

Убитите са мъж и жена, и двамата на трийсетина години, и дете на десет. Аштън посочи, че те са убити на различни места извън пешеходната улица и няма данни да са свързани помежду си. Кралската детска болница в Мелбърн съобщи, че петима пациенти са докарани след нападението. Един от тях, тримесечно бебе, е в критично състояние, а двегодишно дете е в тежко състояние.

Двайсет и шест годишният нападател карал хаотично по натоварена улица, преди да нахлуе с висока скорост в пешеходната зона "Бърк стрийт" и да започне да блъска умишлено пешеходците. Полицията спряла нападателя, като блъснала автомобил в колата му, която се оказала открадната, и го простреляла в ръката. Видеозаписи в социалните мрежи показват как полицаи арестуват и отвеждат в линейка мъжа, който е само по червено бельо и бели обувки.

По-рано същия ден мъжът е бил замесен в нападение с нож, при което е бил ранен един човек, вероятно брат му, в друга част на града, съобщи полицията. Миналата седмица заподозреният е бил задържан за разпит от полицията за домашно насилие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Асеновград може да остане без сол за снега
Асеновград може да остане без сол за снега
Гледайте НА ЖИВО в news.bnt.bg встъпването в длъжност на Доналд Тръмп
Гледайте НА ЖИВО в news.bnt.bg встъпването в длъжност на Доналд Тръмп