Автомобил с газова уредба се запали в подземен паркинг в София. Инцидентът е станал тази сутрин в жилищна сграда в близост до булевард "Константин Величков". Екипи на пожарната загасиха огъня. Районът беше временно отцепен. Няма пострадали хора, нанесени са само материални щети.

7:30 часа. Автомобил с газова уредба се запалва в подземен паркинг на улица "Зайчар". Три минути по-късно на мястото пристигат екипи на пожарната и евакуират живеещите в сградата.

Йордана Радева: Най-напред усетих дима, започнаха да чукат много силно на вратата ми и да звънят. Отворих и казаха излизайте бързо. Както бях, грабнах котето и излязох.
Кирил Ангелов: Чуха се няколко взрива, но доколкото разбрахме от полицаите са били гумите на автомобила, който се е запалил.
Роза Апостолова: Разбрахме, че има кола, която може евентуално да се взриви.

Собственикът на колата е бил в нея, когато пламнал пожарът.

гл. инспектор Николай Узунов - Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението": Таксиметров автомобил. По време на движение запалил е колата в гаража, за да излиза за работа и се е запалил в движение.

При инцидента няма пострадали хора. Пожарът е овладян преди да се разпространи извън паркинга.

Кирил Ангелов: Може би са двайсетина гаража.

Вашата кола близо ли е до тази, която се е запалила?

- Срещу нея.
гл. инспектор Николай Узунов - Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението": Няма засегнати други автомобили и помещения.

Причините за пожара се изясняват. Вероятно става въпрос за неизправна газова уредба.