НОВИНИ

Б. Милчев: Депутат, работещ и като адвокат, е взел големи суми от застрахователи

Депутат, работещ в адвокатска кантора, е взел големи суми пари, за да защитава интересите на застрахователи. Това заяви в ефира на "Още от деня" Богдан Милчев от Института по пътна безопасност. Той обаче категорично отказа да разкрие името на народния представител, както и парламентарната група, от която е депутат.

bnt avatar logo
от БНТ
18:58, 13.11.2018
Чете се за: 00:38 мин.
По света
Богдан Милчев, Институт по пътна безопасност: Няма значение конкретното име или имена. Няма да го кажа, не бих искал да предизвикаме скандал, при положение че днес имаме толкова положителна новина.

Според Милчев, положителната новина е отпадането на тавана за обезщетения за близки на загинали в катастрофи.

Богдан Милчев, Институт по пътна безопасност: Разумът надделя, защото това е позицията на института. Не може да бъде лимитирана справедливостта за тези, които най-много са пострадали и са загубили близките си хора. Менда Стоянова се прояви като майка, като жена, която не защитава само интереса на застрахователите.

По думите на Милчев, основният ключ за разрешаването на проблема, е изготвянето на методиката, тъй като яко бъде прокарана без обществен дебат, е много възможно да се стигне до ограничение на плащанията. Методиката трябва да бъде справедлива и да следва добрите европейски практики, но и да е адаптирана към България, допълни експертът.

Относно твърденията, че застраховка "Гражданска отговорност" може да достигне 1000 лв, той коментира, че това е спекулация, използвана от застрахователите. "Искаха да поставят ултиматум, че ако не бъде прието тяхното предложение, ще стане 1000 лв", обясни Милчев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестиращи затвориха  автомагистрала Люлин при пътен възел Даскалово
Протестиращи затвориха автомагистрала "Люлин" при пътен възел "Даскалово"
Данаил Кирилов: Статусът за Шенген трябва да се преоцени след новия доклад на ЕК
Данаил Кирилов: Статусът за Шенген трябва да се преоцени след новия доклад на ЕК