НОВИНИ

Шест жертви след стрелба в поликлиника в Чехия

Шестима убити при стрелба в болница в чешкия град Острава. Извършителят се самоуби, мотивите му остават загадка. 42-годишният нападател е стрелял по жертвите си от близко разстояние, преди да избяга от местопрестъплението. В издирването му се включили и два хеликоптера. Бил е локализиран в колата му и се е самоубил с изстрел в главата преди намесата на полицията. Идентифициран е като строителен техник в отпуск по болест.

bnt avatar logo
от БНТ
18:16, 10.12.2019
Чете се за: 00:27 мин.
По света
Ян Хамачек, министър на вътрешните работи на Чехия: При пристигане на полицията той е бил още жив, но е починал от раната си след час и половина усилия да бъде реанимиран. Извършителят на това ужасно деяние е мъртъв.

Трагедията се е разиграла в чакалнята на лечебното заведение. Жертвите са четирима мъже и две жени. Съобщава се и за двама ранени. Няма пострадали сред медицинския персонал. Става дума за индивидуален акт, майката на извършителя сътрудничи на следствието, посочи премиерът Андрей Бабиш.

Андрей Бабиш, премиер на Чехия: Няма опасност. Мисля, че случилото се е резултат от промяна в психиката на извършителя на този ужасяващ акт.

Подобни трагедии са рядкост за Чехия. Днешният инцидент е най-тежък по рода си от 2015 г., когато нападател отне живота на осем души в ресторант в град Ухерски брод, преди да извърши самоубийство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Банкси послание
ДРУГИТЕ новини: Банкси послание
Здравните застрахователи се обявиха срещу незаконно искани суми от болниците
Здравните застрахователи се обявиха срещу незаконно искани суми от болниците