НОВИНИ

БАБХ проверява засилено зеленчуците от Гърция

В деня преди серията почивни дни българските туристи тръгнаха за Гърция. Въпреки протестите на фермерите в южната ни съседка, се очаква хиляди наши сънародници да се отправят към гръцките курорти. В същото време масови проверки на плодовете и зеленчуците, които се внасят от Гърция, започват от Българската агенция по безопасност на храните.

bnt avatar logo
от Антон Чавдаров
19:54, 02.03.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Има опасност в страната ни да влезе развалена продукция от Гърция и затова агенцията започва проверки по граничните пунктове. Очакванията са гръцките земеделци да се опитат да пласират у нас залежалата заради блокадата на границата стока. Само за 4 дни през миналата седмица, инспекторите на Агенцията са бракували и унищожили 19 тона развалени плодове и зеленчуци, открити на пазари, борси, складове и търговски вериги. И докато търговията пострада заради стачката на гръцките ферми, туризмът изглежда незасегнат. Туроператори твърдят, че хиляди българи за почивните дни ще отидат в южната ни съседка.


;
Здравка Чимева, турооператор: "Нямаме анулации, хората пътуват, и за островите и за метеорите, няма анулации, за индивидуалните възможно е да има нещо, но не бих могла да съм точна... Съседи са, добри условия предлагат и няма как… Ако имахме избор, да не е толкова далеч Черно море за нас, сигурна съм че биха предпочели България".

Преди почивни дни обаче трафикът на главния път за Гърция не беше засилен.

В ранния следобяд туристи пътуващи за Гърция през граничен пункт Кулата нямаше. Границата преминаваха предимно гурбетчии. В по-късните часове по пътя за Гърция тръгнаха и първите туристи.

Очаква се в четвъртък трафикът през граничния пункт Кулата да бъде значително по-интензивен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обходният път Бяла-Попово е в лошо състояние
Обходният път Бяла-Попово е в лошо състояние
Между закона и абсурда
Между закона и абсурда