COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

ООН ще отпусне 5 400 000 долара на Бахамските острови заради Дориан

Дориан вече е ураган от първа степен. Подмина Северна и Южна Каролина и се движи към Масачузетс. Поривите на вятъра в окото на бурята са около 150 км/ч, очакват се обилни валежи. Дориан помете Бахамите, когато беше от 5-та, възможно най-високата категория. До тук жертвите са 30, но властите очакват броят им да се увеличи.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
19:14, 06.09.2019
Чете се за: 00:33 мин.
По света

В най-засегнатите от Дориан райони е тихо и призрачно. Почти всички сгради са изравнени със земята. Лодки, електрически уреди, изпотрошени коли са разхвърляни във всички посоки. Според данни на неправителствени организации повече от 75 хиляди души се нуждаят от помощ - храна, вода, медикаменти. Мнозина се опитват да се зарадват на факта, че са оцелели.

Бренамей Купър, оцеляла след Дориан: Оцелях след Дориан, което е неописуемо. Няма думи, с които това може да се опише. В града всички са загубили всичко, всичко!

В ход е мащабна операция по отстраняването на последиците от най-силния ураган удрял архипелага някога. В неизвестност са стотици хора.

Дженел Джели, Червен кръст: Говорихме с хора, които са загубили домовете си. От дни спят на улицата и нямат представа какво да очакват в бъдеще.

8 тона храна вече пътуват за засегнатите райони. По програма на ООН в следващите три месеца Бахамите ще получат 5 400 000 долара за възстановяването на щетите след Дориан.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Очаквайте тази вечер "В кадър": Последните дни на село Бели брег
Очаквайте тази вечер "В кадър": Последните дни на село Бели брег
Джони Деп представи новия си филм на фестивала във Венеция
Джони Деп представи новия си филм на фестивала във Венеция