Най-известният графити-артист в света - Банкси, отново изненада с провокативна творба. Талантливият художник от Бристол изложи новата си инсталация във Венеция, където тече Биеналето на изкуствата. Тъй като беше незаконна, обаче, инсталацията на Банкси бързо беше премахната.

Млад мъж подрежда картините си. Когато и деветте платна са изложени, се разкрива изображение на круизен кораб, заобиколен от венецианските гондоли. А във водите на Канале гранде е пълно с масло.

В типичния си стил, Банкси отново намери начин да покаже неодобрението си към даден проблем. В случая - противоречивото присъствие на круизните кораби в лагуната на Венеция.

Художникът от Бристол публикува видеото в което полицай му казва, че няма право да излага творбите си на това място и го моли да се премести. Банкси пък се пошегува, че макар и Биеналето във Венеция да е сред най-престижните културни събития в света, за поредна година той така и не е бил поканен. Местни жители коментираха, че неговата творба е по-хубава от голяма част от "официално" изложените там.