НОВИНИ

Барак Обама разкри пред принц Хари музикалните и спортните си предпочитания

Бившият президент на САЩ Барак Обама е споделил с британския принц Хари, че е почувствал "спокойствие" в деня, след като е напуснал Белия дом в интервю, излъчено по радио на Би Би Си, съобщават световните агенции.

bnt avatar logo
от БТА
15:04, 27.12.2017
Чете се за: 01:00 мин.
По света
барак обама разкри принц хари музикалните спортните предпочитания

По думите му Обама е изпитал "огромно облекчение", че след като вече не е президент, може сам да планира деня си и разполага с време да се разходи със съпругата си Мишел. Изявявайки се като гостуващ редактор на радиопрограмата, принц Хари е интервюирал Барак Обама през септември в Торонто, Канада.

В разговора си с по-малкия син на британския престолонаследник принц Чарлз Обама не споменава настоящия президент Доналд Тръмп, но казва, че държавниците трябва да бъдат по-внимателни в използването на социалните медии. Възползвайки се от възможността да зададе "по-лежерни въпроси", каквито по-често се отправят към знаменитости от шоубизнеса, отколкото към политици, принц Хари не е успял да научи дали Барак Обама предпочита боксерки или слипове.

За сметка на това той е получил отговор на питанията си за музикалните и спортните предпочитания на бившия държавен глава. Обама е споделил, че предпочита Кралицата на соул музиката Арета Франклин пред Тина Търнър. Сред баскетболните си любимци Барак Обама е откроил бившето величие Майкъл Джордан пред настоящата звезда Леброн Джеймс.

;

Бившият президент на САЩ признава също, че по отношение на бъдещите си планове е "обсебен" от идеята за подготовка на следващото поколение лидери. Според Обама светът понастоящем по редица начини е по-здрав и богат, отколкото е бил някога.

Принц Хари е интервюирал и баща си принц Чарлз, чиито оценка на действителността е доста по-мрачна. Според британския престолонаследник човечеството не се справя с климатичните промени, въпреки че те причиняват сериозни поражения на много места по света.

Самият принц Хари, запитан дали ще покани семейство Обама на сватбата си с актрисата Меган Маркъл догодина, е отговорил, че списъкът с гостите все още не е изготвен. Според в. "Сън" правителствени представители са отправили призив към бъдещия младоженец да не кани бившия президент на САЩ, за да не разгневи настоящия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изтощен лешояд е бил спасен в сливенското село Глушник навръх Коледа
Изтощен лешояд е бил спасен в сливенското село Глушник навръх Коледа
Много хора използват смартфоните си като спасители в неловки ситуации
Много хора използват смартфоните си като "спасители" в неловки ситуации