НОВИНИ

Барак Обама запали светлините на националното коледно дърво

Президентът Барак Обама запали светлините на националното коледно дърво за последен път през мандата си, предаде Асошиейтед прес. Той се обърна с призив към американците да мислят за болните, гладните и потиснатите през празниците и да се отнасят към другите хора така, както желаят да се отнасят към тях самите.

bnt avatar logo
от БТА
10:23, 02.12.2016
Чете се за: 00:38 мин.
По света

Президентът каза, че това послание е в съзвучие с християнската вяра, почитана в семейството му, и тази на американците от всякакъв произход. "Това е послание за обединение, послание за порядъчност и послание за надежда, която никога не остарява. То е нещо, от което всички ние се нуждаем особено силно днес", каза държавният глава.

Барак Обама се обърна назад към своите осем години като президент и каза, че САЩ е държава, която е стъпила на крака отново след икономическа криза, войни и национални трагедии. "Това, което виждам са хора с големи сърца, изпълнени с надежда и издръжливост, които се чувстват отговорни един за друг", каза още той.

Барак Обама, първата дама Мишел Обама и дъщеря им Саша включиха червените, бели и сини коледни лампички, с които беше украсена голяма елха. Изпълнителите, поканени на тазгодишната церемония, бяха Гарт Брукс и Триша Иърууд, Кели Кларксън, Марк Антъни, Йоланда Адамс, Джеймс Тейлър, "Луминиърс", Чанс дъ Рапър. Водеща беше актрисата Ева Лонгория.

Церемонията по запалването на светлините се организира от 1923 година в Президентския парк, на юг от оградата на Белия дом.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар в българския център на промишлеността в Москва. Няма пострадали
Пожар в българския център на промишлеността в Москва. Няма пострадали
Кой ще бъде кандидат-президентът на френските социалисти?
Кой ще бъде кандидат-президентът на френските социалисти?