НОВИНИ

Бареков: Джамбазки написа донос срещу мен и Сидеров до всички евродепутати

Евродепутатът от групата на Консерваторите и лидер на "Презареди България" Николай Бареков гостува в студиото на "Още от деня" с коментар за участието си на предстоящите евроизбори и планираната коалиция заедно с лидера на "Атака" Волен Сидеров.

bnt avatar logo
от БНТ
19:11, 23.11.2018
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

Следващата седмица Волен Сидеров ще се срещне в Брюксел с редица евродепутати и всичко това ще бъде публично. По този повод, в официалната поща на всички евродепутати, е получено писмо от българския представител в Европарламента Ангел Джамбазки, обясни Бареков.

Николай Бареков, евродепутат: Джамбазки е разпратил на ЕП патриотичен донос, в който ме обвинява, че едва ли не спекулирам с името на Консерваторите. "Ще ви предупредя че Сидеров е много противоречив политик затова всеки, който се срещне с него, рискува да дискредитира себе си", пише Джамбазки. Убеден съм, че такива срещи и снимки ще се използват за политически цели в България", пише още в писмото. Волен Сидеров го препрати до коалиционните си партньори Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, за да получи отговор каква е тази кампания срещу неговата и моята личност.

Аз съм отчаян не мисля че това е нормална политика, допълни Бареков.

По думите му, в момента се работи по сформиране на консервативна коалиция с Волен Сидеров, чиято цел е обединение на всички патриотично-консервативни сили.

"Говорим с премиера Борисов да влияе на ЕНП да има такава коалиция в следващия европарламент", допълни Бареков.

Той коментира и съдебните дела с бизнесмена и издател Иво Прокопиев, както и последното заключение на съда, че той е с "психично разстройство, страхова невроза, разпад на Аза, световъртеж и депресия".

Николай Бареков, евродепутат: Как може да се е сдобил с такава диагноза - или е фалшива, или е обществено опасен за хората с които работи, както и за семейството му. Все пак, Прокопиев налага идеологията на софийския мейнстрийм - притеснявам се какво може да бъде наложено. Неговите фирми са листнати на борсата, той ощетява акционерите по този начин. Вие бихте ли допуснал в работна среда човек с подобна психиатрична експертиза?

Вижте целия разговор с Николай Бареков във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каракачанов не допуска, че новите изтребители ще надвишат 1,5 млрд. лева
Каракачанов не допуска, че новите изтребители ще надвишат 1,5 млрд. лева
Вежди Рашидов: В България медии се правят, за да бъдат финансирани
Вежди Рашидов: В България медии се правят, за да бъдат финансирани