НОВИНИ

БЧК изпраща помощите за пострадалите от земетресението в Албания

Тази сутрин Българският червен кръст ще изпрати помощите за пострадалите от земетресението в Албания. Сред тях са палатки, одеяла и вещи от първа необходимост. На властите в Тирана е предложено още в страната да бъдат командировани и български спасители, които да помогнат при търсенето на оцелели. България изпраща и 200 хиляди лева финансова помощ за пострадалите.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
09:21, 28.11.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Всеки момент се очаква да тръгнат първите камиони с помощи, които България изпраща на пострадалите албанци вследствие на наистина разрушителното земетресение. 6,4 по скалата на Рихтер разлюля страната преди дни. Последваха и много вторични трусове, над 500 на брой. Много хора продължават да нямат дом и са настанени във временни палаткови лагери. Именно такава помощ ще изпрати и България - 100 броя палатки в този момент се товарят на камиона. Включително 1000 одеяла, пакети храна, както и хигиенни пакети и неща от първа необходимост за хората.

БЧК е в готовност да изпрати и помощ от хора и спасителни екипи, както и кучета на Планинската спасителна служба. По всякакъв начин България иска да помогне на Албания в тази криза. Всички теза неща са част от бедствения резерв на държавата ни, освен това България обеща и финансова помощ на Албания - правителството се ангажира да изпрати 200 000 лв.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Утре е премиерата на представлението, посветено на Стефан Данаилов
Утре е премиерата на представлението, посветено на Стефан Данаилов
Зимни бури осуетиха плановете на американците за Деня на благодарността
Зимни бури осуетиха плановете на американците за Деня на благодарността