НОВИНИ

БЧК представи отчета си за 2018 г.

България може да стане европейски център за обучение на парамедици и на специалисти по бедствена готовност. Вече се правят първите стъпки в тази посока. Това заяви председателят на Българския червен кръст Христо Григоров. Днес хуманитарната организация представи отчет на дейността си за 2018 г.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
19:26, 17.05.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
Христо Григоров - председател на БЧК: Мисията ни е да бъдем там, където хората имат нужда от помощ.

Протегната ръка към най-уязвимите. Почти 20 000 са доброволците на Червения кръст. Спасяват в планината - 2600 пъти са оказали помощ на ски пистите. В морето - близо 4600 са спасени от удавяне. Над 70 000 са обучени да оказват първа помощ.

Христо Григоров - председател на БЧК: 330 000 българи получават хранителна помощ от ЕС чрез БЧК. 300 пункта, 9 хиляди доброволци, само това да го вземем като мащаб, ще се види какво прави нашата организация.

Почти милион и 150 000 лева са набраните средства от дарения през 2018 г. За поредна година бизнесът е активен в подкрепата си.

Христо Григоров - председател на БЧК: Една изключително натоварена година, в която ние реализирахме над 120 програми национални и международни.

В името на доброто бяха отличени и институциите, помогнали на БЧК през годината - сред тях националният омбудсман Мая Манолова, президентството, министерство на здравеопазването, Главна дирекция "Пожарна безопасност".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КПКОНПИ конфискува имущество на Емилиян Гебрев
КПКОНПИ конфискува имущество на Емилиян Гебрев
Отбелязваме Международния ден срещу хомофобията
Отбелязваме Международния ден срещу хомофобията