COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

БЧК с кампания в подкрепа на деца, пострадали при катастрофи

Българският Червен кръст стартира Втора национална благотворителна кампания в подкрепа на деца, пострадали при пътни инциденти. Целта е в началото на новата учебна година, общественото внимание да бъде насочено към проблема с увеличаващия се детски пътен травматизъм и да се наберат финансови средства, с които да бъде подпомогнато лечението и възстановяването на най-невинните жертви на „войната“ по пътищата, съобщиха от БЧК.

от БНТ
13:38, 05.08.2019
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
БЧК с кампания в подкрепа на деца, пострадали при катастрофи

За съжаление статистиката е тревожна, броят им се увеличава драстично с всяка изминала година. Само за 2018 г. 35 деца загубиха живота си, а 1132 бяха ранени.

От 5 август до 31 октомври 2019 г. със SMS на кратък номер 1255 може да бъде направено дарение от 1 лев за лечението на дете, пострадало при злополука на пътя.

Обединени от мотото „Да опазим децата на пътя“, членовете на Националния дарителски фонд на Български Червен кръст за подпомагане на деца, пострадали при ПТП, стоят зад хуманната кауза вече 15 години. За този период успяха да подкрепят финансово семействата на 757 пострадали деца.

Партньори в Националната кампания са: МВР „Пътна полиция“, Министерство на здравеопазването, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, Съюз на българските автомобилисти, Националното сдружение на автобусните превозвачи в България, ЗК „Лев Инс“ АД, БНТ, БНР, Метромедиа, „Метрополитен“ ЕАД, „Кресли адвъртайзинг“.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
184 души са под карантина в Черна Гора
184 души са под карантина в Черна Гора
Бдения в САЩ след двете масови стрелби
Бдения в САЩ след двете масови стрелби