Бъчварова: Приоритетна задача на служителите на МВР е да са в близост до хората

Приоритетна задача на служителите на МВР е да са в близост до хората. Това заяви министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова по време на работна среща в ОДМВР – Хасково.

от БГНЕС
преди 3 години
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
Бъчварова: Приоритетна задача на служителите на МВР е да са в близост до хората

Днес Бъчварова посети ОДМВР - Хасково във връзка със старта и изпълнението на националната специализирана полицейска операция в малките населени места. Тя бе придружена от заместник-директорът на ГД ”Национална полиция” Константин Димитров.

Директорът на хасковската дирекция и началниците на полицейските управления в Хасково, Димитровград, Харманли, Свиленград, Тополовград и Ивайловград запознаха Бъчварова с най-актуалната информация за средата за сигурност. Обсъдиха прилагането на плана за провеждането на специализираната операция срещу престъпността в малките населени места. Всички се обединиха около становището, че засиленото полицейско присъствие е основен фактор за противодействие на криминалните престъпления.

По време на срещата бе отчетено успешното сътрудничество с кметовете и кметските наместници на малките населени места, чиято помощ е улеснила полицейската ефективност. Според директора на ОДМВР - Хасково старши комисар Ангел Цанков, успешен фактор в тази насока са и гражданските сигнали. „Подаването на сигнали спомогна да бъдат задържани повече извършители на престъпления и максималното им противодействие”, заяви той.

Началниците на полицейските управления в областта оцениха високо допълнителния ресурс, който ще им се предостави. По този начин не само ще се улесни работата на служителите на реда, но и ще се подобри ефективността от предприеманите действия.

Топ 24
Най-четени