НОВИНИ

Бдение в Лондон за жертвите в Есекс

В Лондон снощи се състоя бдение за 39-те жертви, открити в камион в Есекс. Шофьорът на камиона остава в ареста за още 24 часа. Тече паралелно разследване във Великобритания и Белгия.

bnt avatar logo
от БНТ
06:16, 25.10.2019
Чете се за: 00:42 мин.
По света

Десетки хора се стекоха пред министерството на вътрешните работи в Лондон, за да участват в бдение за жертвите от камиона на ужасите. Трагедията стана повод отново да се повдигне въпроса за рисковете, които са готови да поемат мигрантите, в желанието си за по-добър живот.

Уейман Бенет, организация против расизма: Ужасени сме от смъртта на 39-те души в камиона. Ужасени сме и заради хилядите удавени в Средиземно море или намерилите смъртта си в пустинята Сахара, или пред портите на Америка. Трябва да говорим за тези хора.

Живеещите в близост до индустриалния парк, където беше намерен камионът, са шокирани, а някои оставиха цветя на входа. Обстановката наоколо е мрачна, районът е пуст, само някои магазини работят.

Посланиците на Китай във Великобритания и Белгия са в постоянен контакт с местните власти във връзка с разследването.

В комюнике китайското посолство в Лондон обаче заяви, че британската полиция все още не може да потвърди, че 39-мата са китайски граждани.

Засега е сигурно, че хладилният контейнер, в който бяха открити телата, е напуснал континента от фламандското пристанище Зеебрюге.

Шофьор на камион: Нямам право да отварям контейнера до пристигането ми до крайната дестинация. Като шофьор всъщност не знам какво има в контейнера.

Остават въпросителните къде и как са били натоварени хората.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
40 000 евакуирани заради пожари в Калифорния
40 000 евакуирани заради пожари в Калифорния
ЕП прие резолюция за преговори със Северна Македония и Албания
ЕП прие резолюция за преговори със Северна Македония и Албания