НОВИНИ

Бъдещето на българските общини обсъждат кметовете на годишна среща

Кметовете на повече от 200 населени места обсъждат в курорта "Албена" на годишната си среща бъдещето на българските общини. Подобряването на административното обслужване за гражданите и бизнеса заема централно място в дискусиите на форума. Сред другите теми са качеството на училищното образование и развитието на градската среда.

bnt avatar logo
от Даниела Цекова
19:47, 06.10.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Кметовете на общини дискутират новите моменти в Закона за предучилищното и училищното образование, който е в сила повече от 2 месеца. Централната и местни власти търсят възможности за успешно прилагане на промените в българското училище.

Даниел Панов - председател на УС на НСОРБ: "За нас е важен този диалог с ръководния екип на министерството да търсим варианти за неговото изпълнение."

Друг важен въпрос, на който ще търси решение е развитието на градската среда.

Даниел Панов - председател на УС на НСОРБ: "По много от нашите общински дейности няма идеална решения.Идеалното е това, което работи в конкретния град и община."

Специално място в работата на кметовете са дискусиите за това как новите технологии да улеснят адмистративното обслужване.

Даниел Панов - председател на УС на НСОРБ: Ще се дискутират както електронните услуги на гражданите, които в момента в много от общините част от тях са въведени,също така и към бъдещото планиране и изграждане на нашите градове като иновативни и електронни центрове.

Предстои утре да бъде подписано Споразумение за сътрудничество между Министерския съвет и Националното сдружение на общините. Ще бъдат връчени и юбилейни и ежегодни награди, както и наградата на френското посолство за конкурса „Екообщина".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Плевнелиев: Правителството няма вина, че новият шеф на ООН не е българка
Плевнелиев: Правителството няма вина, че новият шеф на ООН не е българка
Мъртва риба в река Марица
Мъртва риба в река Марица