НОВИНИ

Бъдещи моряци стават посланици на доброто

Макар и само за ден, ученици от Варненската морска гимназия се превърнаха в посланици на доброто. В Морската градина те демонстрираха морски практики като теглене на въже, връзване на морски възли и мятане на хвъргало. Проектът на бъдещите моряци е част от инициативата на "Карин дом" “Посланици на доброто”. Целта на 12-те одобрени проекта е да стимулират доброволчеството сред учениците и младежите.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Мариана Малева
17:00, 12.05.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Участниците могат да осъществят свои идеи, да намерят нови приятели и да натрупат опит, работейки по проекта. Някои от учениците на Варненската морска гимназия за първи път посетиха "Карин дом" и срещата им с децата със специални нужди беше много емоционална за тях.

Бойко Тодоров - ученик в 11 клас
“Чувството да се срещнеш с такива малки деца е прекрасно и е хубаво, когато можеш да ги зарадваш и с най- малкото нещо.”

За да привлекат внимание към каузата, ученици от 8-и до 11-и клас на Варненската морска гимназия организираха демонстрации на морски практики. Интересът беше голям.

Дияна Михова - зам.-директор “Учебна дейност” във Варненската морска гимназия “Свети Николай Чудотворец”
“На море трябва да има много взаимопомощ, много разбиране. Животът на всички зависи от всеки и работата е абсолютно екипна."
Дарина Райкова - координатор в "Карин дом" - Варна
“Идеята се разпространи, проектът се разпространи, посланията също.”

Последния проект от конкурса “Посланици на доброто” е на учениците от 4-та езикова гимназия във Варна. Той е наречен “Сензорна приказка” и ще е подарък за децата в "Карин дом" на 1 юни.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-малко 25 жертви на атентат в Пакистан
Най-малко 25 жертви на атентат в Пакистан
Експлозията в Рим най-вероятно е дело на местни анархисти
Експлозията в Рим най-вероятно е дело на местни анархисти