НОВИНИ

БДЦ на среща с президента

Парламентарната група на Български демократичен център ще подкрепи предвидените мерки в Закона за съдебната власт. Настояват за бързо провеждане на реформата. Това стана ясно след срещата им с президента Плевнелиев в рамките на месеца на политическите консултации при държавния глава.

Вера Александрова
от Вера Александрова
20:03, 02.03.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Президентът е посочил, че тази година работата по съдебната реформа трябва да продължи. Според него е необходимо и да се подобри принципът на случайност при разпределение на делата.

От БДЦ имат резерви по антикорупционното законодателство защото смятат, че не трябва да се рушат работещи структури. Настояват също за по-дълъг срок на предизборната кампания за президент.

Румен Йончев - заместник-председател на ПГ на БДЦ: "Съкращаването на президентската кампания на 21 дни по същество няма да позволи да има такава. Ще я изнесе изцяло в медиите и няма да даде възможност за посещение на всички райони, за реално водене на кампания, за среща с хората. Позиция, която и президентът сподели. Възнамеряваме между първо и второ четене на промените в Изборния кодекс да внесем предложения за удължаване на президентската кампания и за много по-ранно обявяване на кандидатурите".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Туристите тръгват за Гърция
Туристите тръгват за Гърция
Обходният път Бяла-Попово е в лошо състояние
Обходният път Бяла-Попово е в лошо състояние