НОВИНИ

Бедствена ситуация в Карловско

Наводнени къщи и отнесени от пороя улици в Карловско - снощи в Клисура, Розино, Христо Даново и Столетово беше обявено бедствено положение. Силен дъжд, градушка и ураганен вятър са причината за извънредната ситуация, която постепенно се нормализира с помощта на екипите на Пожарна безопасност. Най-тежко беше положението в село Розино.

bnt avatar logo
от Р. Колева
19:31, 16.07.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

50 са наводнените къщи в Розино, а пороят е отнесъл почти целите улични настилки.

Ангел Шаламанов, кмет на с. Розино: От Балкана водосборите, които са над селото, всичко това се стече по улиците, улиците станаха реки, реките направиха дерета. Нямаме бедстващи хора, нямаме хора, които са евакуирали, имаме улици, които са недостъпни и ако не дай си боже се наложи за Бърза помощ, за Пожарна, но се надявам в рамките на днешния и утрешния ден с помощта, която чакаме от Община Карлово да ни бъде подадена и с наши сили тука в Розино да овладеем ситуацията.

Най-силно пострадали са къщите в ромския квартал, откъдето тази нощ децата са били извозени към високите части на селото.

Магазините в центъра не работят, защото складовете със стоката им са наводнени.

Повечето къщи вече са отводнени от екипите на Пожарната. Улиците се разчистват със специализирана техника от наноси и разбит асфалт. Вече е проходим главният път София-Карлово-Бургас.

Емил Кабаиванов, кмет на Карлово: В такава ситуация без помощта на държавата няма как да ликвидираме последствията, още повече, че по съвсем предварителни оценки става въпрос за щети между 800 000 и 1 млн.

Експерти на кризисния щаб описват подробно щетите в пострадалия район днес и утре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първите български туристи се завърнаха от Турция абсолютно спокойни
Първите български туристи се завърнаха от Турция абсолютно спокойни
​Как започна опитът за преврат в Турция
​Как започна опитът за преврат в Турция