НОВИНИ

Бедствено положение е обявено в Котел

Бедствено положение в Котел заради проливните дъждове. От тях пострада сериозно ниската част на града, която е напълно наводнена. Няма пострадали или бедстващи хора.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
15:47, 27.06.2019
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Вчера за по-малко от час над града са паднали около 80 литра на квадратен метър. Реката в града е излязла от коритото си и е заляла къщи и улици. Има около 20 наводнени къщи. Хората от ниските части на Котел са евакуирани.

Очевидец: Много страшно беше,аз съм на 40 години,такова нещо не съм виждал. Водата дойде изведнъж. Това беше нещо ужасно.Тия коли. Аз съм тук, на терасата бях. Първата кола, тая бялата тръгна, след нея тръгна тая черната кола, удари се в стълба и удари даже таблото.Тука варелите бяха все едно някаква перушина,не можеше да се усеща ,това е голяма вълна, някъде 1,2- - 1,5 метра.
Очевидец: Комшиите прибраха децата по къщите,обаче къщата и тя от силната вода от основите се рони се и в момента пада. Ако това нещо, ако този порой, тази пакост ако беше таковала през нощта, туй нещо ако е станало, тогава щеше да има вече жертви.
Очевидка: Кучето изплува, нямаше как да го спасим, влезе съпруга ми вътре, изкара кучето, детето реве. Цялата река беше в двора, първият етаж, всичко. Пет години се моля за тази подпорна стена и 5 години няма подпорна стена.
;

Придошлата река Котленска е заляла и транзитен път, който минава през града и трафикът е затруднен. Нанесени са щети и по уличните настилки. Заради бедствената ситуация кметът на Котел - Коста Каранашев, свика кризисен щаб.

Коста Каранашев - кмет на Котел: В момента имаме нужда от тежка техника и съответно като изчислим материалните щети,които са нанесени да ги остойностим и да потърсим помощ от правителството.

Днес започна описването на щетите от пороя. Ситуацията в града бавно се нормализира.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДПС върна надвзетата партийна субсидия
ДПС върна надвзетата партийна субсидия
Приключи проектът Докторантски център в Софийския университет
Приключи проектът "Докторантски център" в Софийския университет