НОВИНИ

Бедствено положение в Симеоновград

В Симеоновград се очаква днес да бъде отменено бедственото положение, обявено след вчерашния порой. Пострадали хора няма, но има разрушена инфраструктура и земеделски площи.

bnt avatar logo
от БНТ
06:49, 17.05.2016 (обновена)
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

В продължение на близо 2 часа над Симеоновград се изсипва огромно количество дъжд, придружен от градушка. Улиците се превръщат в реки.

Милена Рангелова - кмет на община Симеоновград: Събрахме аварийните екипи, събрахме кризисният щаб, обиколихме града, като се надявахме да са по-малко, но се оказа, че със собствени сили и средства няма да можем да се справим и затова обявихме бедствено положение като разчитаме изцяло на помощта на държавата.

На места улиците са разрушени, наводнени са десетки мазета и приземни етажи, а хората остават по домовете си часове наред.

Руска Тодорова - жител на Симеоновград: То излизането, както и да е то е природно бедствие, но въпросът е пълненето на мазетата.

Наложи се аварийно разкопаване край откритите в неделя стоманен мост и жп линия.

Милена Рангелова - кмет на община Симеоновград: Наложи се аварийно да дам разрешение да бъде разкопан от двете страни, защото иначе имаше опасност жп линията да бъде отнесена.

Пострадала е и земеделска продукция. 50-те декара на Господин Добчев са под вода, а бъдещата реколта изгубена.

Господин Добчев - земеделец: Ако трябва да ви го кажа в цифри, което съм го вложил вътре - до тук съм вложил 25 хиляди лева. А от тук нататък ще се борим наново. Дано природата да се омилостиви.

През цялата нощ в общината следиха нивата на реките и язовирите. Очаква се бедственото положение да бъде отменено днес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Гърция започва строежът на Трансадриатическия газопровод
В Гърция започва строежът на Трансадриатическия газопровод
Оценяват щетите след пороите и градушките в Източна България
Оценяват щетите след пороите и градушките в Източна България