COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

​Белгийската полиция ще патрулира в интернет, както в реалността​

Министърът на вътрешните работи на Белгия Ян Ямбон съобщи, че е необходимо полицията да следи интернет по същия начин, както осигурява реда в реалния живот. В следващите седмици екипът полицаи, заети с наблюдение на мрежата, ще бъде разширен, уточняват местни медии.

от Източник: БТА
09:40, 03.01.2017
Чете се за: 00:33 мин.
По света
​белгийската полиция патрулира интернет както реалността​

Екипът бе създаден, за да проследява дейността на екстремисти и възможни терористи. Досега са били установени над 400 опасни профила в социалните мрежи, чиито собственици са педофили, изказвали са крайни мнения или са призовавали към насилие.

Намеренията на министъра за разширяването на екипа на интернет полицията са обявени покрай събитията, съпътствали смъртта на белгиец от турски произход в атентата в Истанбул в новогодишната нощ. В коментари под информациите за трагедията са изказани много расистки мнения, които оскверняват паметта на 23-годишния младеж и които попадат под ударите на закона.

Медиите в страната допълват, че на равнище ЕС също ще бъде обособена интернет полиция. Тази паневропейска структура ще наема "разкаяли се хакери", които да проникват в т. нар. даркнет - закритата част от интернет, известна с достъпа до всякакви забранени стоки, включително оръжие и наркотици. Една от задачите на европейските интернет полицаи ще бъде да откриват рано нови видове синтетични наркотици, чиито съставки все още не са попаднали в списъците на забранените вещества.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
В Благоевград имат проект за нов приют за кучета, но няма пари
В Благоевград имат проект за нов приют за кучета, но няма пари
Как да оцелеем в планината
Как да оцелеем в планината