НОВИНИ

Израел приветства решението на Тръмп за споразумението с Иран

Русия и Китай - две от шестте страни, подписали ядреното споразумение с Иран, днес изразиха разочарование и съжаление от оттеглянето на САЩ. Малкото държави, които подкрепиха тази стъпка на Доналд Тръмп, и то още снощи, след обявяването й, са Саудитска Арабия и Израел.

bnt avatar logo
от БНТ
20:11, 09.05.2018
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Израелски войски са в повишена готовност и патрулират на границата с Ливан. На Голанските възвишения до Сирия израелските военни са инструктирали властите да подготвят бомбоубежища и са подсилили отбраната.

Според експерти конфликтът между Израел и Иран ще се изрази не в пряка война, а на територията на Сирия. Още снощи Сирия съобщи, че противовъздушната отбрана е свалила две израелски ракети и че е имало и удар срещу армейска база, но без жертви. Израелският премиер снощи каза, че страната му е била против споразумението от самото начало. По думите му агресията на Иран расте ежедневно, най-вече в Сирия, където Техеран се опитва да установи бази за нападение срещу Израел.

Ето и какво заяви Бенямин Нетаняху днес при срещата си с руския президент Владимир Путин в Москва.

Бенямин Нетаняху премиер на Израел: Трудно е да се повярва, че 73 години след холокоста в Близкия изток има страна - Иран - която открито призовава за унищожение на Израел като държава. Но има разлика между онези времена и днешните. Ние имаме своя държава.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Русия днес отбелязват 73-та годишнина от победата над фашизма (СНИМКИ)
В Русия днес отбелязват 73-та годишнина от победата над фашизма (СНИМКИ)
Да има Центрове за домашно насилие във всяка област, прие НС на първо четене
Да има Центрове за домашно насилие във всяка област, прие НС на първо четене