НОВИНИ

Бетон върху пръстта: Ремонт със съмнително качество във Варненска община

Фирма излива бетон директно върху пръстта по пътя за варненското село Каменар с обяснението, че се запълват дупки, сигнализира жител на Варна. Опасенията му са, че парите се хвърлят на вятъра, защото след първия пороен дъжд от настилката няма да остане и следа.

bnt avatar logo
от Деян Михайлов
16:14, 17.12.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

За да е здрава бетонната настилка, под нея трябва да има подложка от чакъл и пясък, казват специалистите. Свидел, който не пожела да застане пред камерата ни, заяви, че бетонът е излят директно върху пръстта. От Община Варна направиха проверка.

Тихомир Тимов, Отдел "Инженерна инфраструктура" в Община Варна: Просто това е решение, с което ние възстановяваме банкета на пътя. Това, което колегите от кметство "Младост", които извършват контрол на място по време на строителните дейности и фирмата казват, че това, което правят, е първо да слагат чакъл, после поставят бетона.

Екипът ни видя, че между бетоновата настилка и пътното платно има фуга. А това означава, че снегът и минусовите температури не след дълго ще разрушат настилката. От Община Варна обясниха, че ремонтът е част от програмата за рехабилитация на пътищата в града.

Тихомир Тимов, Отдел "Инженерна инфраструктура" в Община Варна: Стойността към момента ще ви подведа и не мога да кажа каква е. Контролът се осъществява от районните кметства и от инвеститорския контрол.

От общината заявиха, че направеният ремонт има две години гаранция. Екипът ни продължава да следи случая и ще провери колко ще издържи бетонната настилка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Празнично настроение от Москва
Празнично настроение от Москва
ЕК след глобата за БЕХ: България може да обжалва, но първо трябва да плати
ЕК след глобата за БЕХ: България може да обжалва, но първо трябва да плати