НОВИНИ

Приключи заложническата драма в Кьолн

В германския град Кьолн, след двучасова операция, полицията спаси заложник. В аптека близо до централната гара мъж е държал в плен жена. След освобождаването тя е с леки наранявания, а предполагаемият ѝ похитител се е наложило да бъде реанимиран. Полицията изключва вероятни терористични подбуди.

Мария Стоянова
от Мария Стоянова
16:15, 15.10.2018 (обновена)
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Малко преди 14 българско време, през високоговорителите на гарата в Кьолн, полицията призовава всички пътници да напуснат.

Кристоф Жил, говорител на полицията в Кьолн: "Обадиха ни се няколко свидетели,които са видели заподозрения да влиза в аптеката и да държи жена за заложник."

Специално подготвени полицаи бързо влизат в контакт с похитителя. По тактически съображения повече информация не се съобщава. Има данни обаче за пушек в гарата. Неясна остава причината за него. Преди щурмуват аптеката, полицаите са изстреляли димни гранати.

Похитителят е бил обезвреден и по непотвърдена информация е около 60-годишен.Кьолнската гара е важен транспортен кръстопът в западната част на Германия. През нея на ден минават повече от 1200 влака и 280 000 пътника.

Заложническият инцидент днес сериозно навреди на графика на железопътния транспорт във Федералната република. Стотици пътници чакаха края на полицейската операция с куфарите си на стълбите на кьолнската катедрала, която е в близост.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фестивал за подводни тиквени декорации във Флорида
Фестивал за подводни тиквени декорации във Флорида
БСП внесе вота на недоверие към правителството
БСП внесе вота на недоверие към правителството