Лидерите на Реформаторския блок се събраха за пореден път, за да обсъдят кой да бъде кандидат-президентът на блока. В надпреварата останаха Трайчо Трайков и Гроздан Караджов от гражданската квота, скулпторът проф. Велислав Минеков, предложен от ДБГ и ген.Съби Събев, издигнат от БЗНС.

След срещата всички бяха оптимисти, че скоро ще имат решение. В същото време обаче лидерът на СДС Божидар Лукарски заяви, че за тях Велислав Минеков е неприемлива кандидатура, за разлика от ДБГ, които смятат, че именно той е най-подходящият.

Радан Кънев от ДСБ пък обяви, че ако не стигнат до общ кандидат, това означава, че някой бойкотира реформаторите, за да услужи на ГЕРБ. Окончателното решение се очаква във вторник.

Найден Зеленогорски - ДБГ, председател на Предизборния щаб на Реформаторския блок: "И четиримата кандидати за президент имат ясна евроатлантическа ориентация. За нас това е ключово важно в тежката международна среда, в която се намираме. След днешния ден съм едно ниво по-оптимистично настроен, както и колегите, разбира се".