НОВИНИ

Без сериозни нарушения на обществения ред премина "Вечното дерби"

Днешният ден в София премина под знака на вечното футболно дерби между Левски и ЦСКА. След неговия край от полицията отчетоха ден без сериозно напрежение в столицата. 30 души бяха задържани преди, по време и след двубоя, в който "сините" спечелиха с 2:1. Двама привърженици на отборите пострадаха в опит да използват пиротехнически средства.

Радостин Любомиров
от Радостин Любомиров
18:50, 04.03.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Денят за феновете на Левски и ЦСКА започна с организирани шествия, които за кратко затвориха централни софийски улици. Традиционно походът на привържениците беше съпроводен с използването на бомбички, факли и скандирания.

Въпреки голямото напрежение, което по принцип съпътства вечните дербита между Левски и ЦСКА, този път полицията нямаше много работа. Преди, по време и след двубоя са задържани 30 привърженици на двата отбора с различни провинения.

Още на подстъпите към националния стадион "Васил Левски" 10 ултраси са били задържани, заради намерени у тях забранени вещи - пиротехнически изделия, маски и наркотични вещества. Един е арестуван, защото у него е открита метална палка.

Ст. ком. Антон Златанов, зам. директор на СДВР: "Някои от тях ще бъдат освободени още след след като ги санкционираме, други ще бъдат водени на съд, а по видеоматериали и свидетелски показания тепърва ще започне работата на нашите служители. Общо взето дербито мина нормално."

Фен на Левски е пострадал в опит да използва пиротехника малко преди началото на синьото шествие преди двубоя. По време на мача, при използване на бомбичка на стадиона, 15-годишно момче се е самонаранило, откарано е в болница с разкъсна рана на ръката.

Ст. ком. Антон Златанов, зам. директор на СДВР: "Той в момента е в болница, но след болницата ние ще го изправим пред съда, за това, че е направил това деяние."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скандали в президентската кампания във Франция
Скандали в президентската кампания във Франция
Жителите на Панчарево и Кокаляне протестираха заради честото спиране на тока
Жителите на Панчарево и Кокаляне протестираха заради честото спиране на тока