НОВИНИ

Безопасен студентски празник във Велико Търново

Над 200 000 студенти у нас празнуват днес. Хотелите и вилите в курортните градове на страната вече са препълнени с групи, които тази вечер ще се веселят, но и днес се очаква голяма част от младежите да тръгнат на път. В цялата страна са засилени мерките за сигурност. Засилен ли е контролът в нощните клубове, които ще посрещнат студентите в малките часове на нощта провериха кореспондентите ни от Велико Търново Зорница Илиева, Мирела Дончева и операторът Веселин Минчев.

bnt avatar logo
от БНТ
07:49, 08.12.2016
Чете се за: 01:08 мин.
Още

От години Велико Търново е една от най-предпочитаните дестинации за студентския празник. Голяма част от студентите в най-големия извънстоличен университет разказват, че тази година също решили да останат за празника в града. 20-годишният Мануел Момчилов разказва, че миналата година заедно с колегите си празнувал до сутринта в дискотека в града, затова и днес отново ще се съберат тук.

Мануел Момчилов – студент: Всичко беше шест точки, сигурността беше доста важна част, имаше доста охранители, което е добре, защото се чувстваме по-сигурни. Тази година отново ще бъдем на дискотека!
БНТ: Избрахте ли вече къде ще празнувате?
Джани – студент: Да, избрахме, с приятели. Първо в общежитието на домашно парти и после на дискотека!

В тази дискотека резервациите за празника започнали преди месец. Освен, че ще се погрижат за доброто настроение на празнуващите, довечера засилен ще бъде и контролът на входа и вътре в заведението, като броят на охранителите е увеличен двойно.

Калоян Стойчев – управител на нощен клуб: Ние държим много на сигурността. Увеличили сме броя на охранителите двойно, по принцип са 8- 15 човека, мисля, че за капацитета на нашето заведение са предостатъчно. Много държим вечерта и студентският празник да премине, както се казва, по вода, без произшествия и без инциденти. Имаме пропускателен режим на входа, което си е рутинно и го правим всяка вечер.

От полицията в старата столица през цялата вечер също ще бъдат освен по всички невралгични точки по пътя към старата столица, но и пред заведенията и нощните клубове.

Гл. инспектор Йосиф Павлов – началник сектор "Охрана на обществения ред на териториална полиция" ОД МВР Велико Търново: „Както по пътищата и подходите към областния град, така и в районите на питейни и увеселителни заведения сме предвидили повече сили и средства, за да може да гарантираме по-голяма сигурност на студентите. Засилени проверки ще има както към студентите, така и към гражданите с оглед безопасността!“

От полицията апелират още студентите да не сядат пили зад волана и в никакъв случай да не започват празненствата още в автомобилите си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Втори ден продължава делото за опожаряване на тютюневите складове в Пловдив
Втори ден продължава делото за опожаряване на тютюневите складове в Пловдив
​Студентите в България честват своя празник
​Студентите в България честват своя празник