COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Безплатен обществен транспорт в Скопие заради мръсния въздух

Общественият транспорт в град Скопие става безплатен от днес и това ще продължи докато не се понижи нивото на замърсяване на въздуха, съобщи на пресконференция говорителят на местните власти Валон Салиху. В целия град са забранени строителните дейности, а таксите за паркиране са удвоени. Незабавните мерки са предприети заради опасно високи нива на замърсяване на въздуха в македонската столица.

от БТА
18:03, 20.01.2019 (обновена)
Чете се за: 00:19 мин.
По света
безплатен обществен транспорт скопие заради мръсния въздух

Заради опасните нива на замърсяване на въздуха македонското правителство отложи с два дни началото на новия учебен срок. Всички ученици от държавни и частни училища няма да посещават учебни занятия до 22 януари включително, според официално съобщение на правителството.

Решението за отлагане на началото на новия учебен срок е взето на спешно заседание на представители на министерството на образованието и науката, министерството на околната среда и пространственото планиране и министерството на здравеопазването. Представителите на посочените министерства ще следят ситуацията и ще вземат решение за евентуално допълнително отлагане на началото на учебните занятия заради замърсяването.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Почина продуцентът на хитовите ленти Рамбо, Умирай трудно и Терминатор
Почина продуцентът на хитовите ленти "Рамбо", "Умирай трудно" и "Терминатор"
Петимата задържани за финансиране на тероризъм остават в ареста
Петимата задържани за финансиране на тероризъм остават в ареста