НОВИНИ

Безплатна академия за обучаване на програмисти

Възможно ли е само за 5 месеца човек, който никога не е работил с компютър да се превърне във високо квалифициран програмист, с гарантирана работа и висока заплата? Отговор дава Академията за таланти, на която се дължат 15% от новите програмисти миналата година.

Николай Минков
от Николай Минков
21:31, 02.04.2017
9819
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

През 2013 една българска ай-ти компания решава да създаде академия, в която да произвежда кадри за собствените си нужди. Четири години по-късно се оказва, че експериментът е толкова успешен, че тази академия вече произвежда кадри за целя бранш. Как? Сега ще видим.

Доброслав Димитров- съосновател на IT- компания: "Целта на академията въобще когато беше положена основата беше да бъде безплатна за участниците, тъй като това ни кара да бъдем абсолютно фокусирани само върху една цел- не колко ще учат, не колко завършват, а колко от тях след това ще си намерят работа. В момента можем да се похвалим, че 95% от завършилите успешно нашата академия започват да работят това , което сме ги учили."
Росица Цветанова- изпълнителен директор на Академията: "В тази зала в продължение на 5 месеца се водят курсовете в нашата академия. Групите са малки - 20 до 25 човека, което позволява наистина индивидуално да обръщаме внимание на всеки един наш кадет. Хората, които кандидатстват при нас са с различно образование, опит , различна професия- - икономисти, урбанисти имаме, лекари дори."
Eвелина Дервентска- програмист: " Преди да започна обучението си тук съм работила в голяма телекомуникационна компания като офис асистент- т.е. нищо общо с това, с което сега се занимавам. Аз буквално са запознавах с всичко в момента на обучението, но повярвах, че е възможно и нещата се случиха. В момента работя по специалността, която завърших тук в академията. Почти веднага след завършването успях да намеря работа."
Доброслав Димитров- съосновател на IT- компания : "Издаваме сертификат за успешно завършен кадет 3 месеца след като е започнал работа.Ако той не работи като програмист,за нас ние не сме си свършили работата. Докато в началото бяхме само ние като компания, вече 4 години по-късно успяхме да убедим цели 68 компании да се присъединят към нас нас и да повярват в идеята."

За 2016 г. 15% от новите разработчици, които са влезли в българската софтуерна индустрия са излезли от "Ай-ти таланти".

"За нас това е начина да променим България".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Управляващата Републиканска партия печели парламентарните избори в Армения
Управляващата Републиканска партия печели парламентарните избори в Армения
НГДЕК е домакин на Европейски фестивал на изкуствата
НГДЕК е домакин на Европейски фестивал на изкуствата