Безплатни тестове за ХИВ и хепатит в София и Благоевград на 19 май

На 19 май 2019 г. като част от Европейската седмица за тестване за ХИВ и хепатит, и във връзка с Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН, в София и Благоевград ще проведат безплатни тестове.

от БНТ
преди 10 месеци
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
Безплатни тестове за ХИВ и хепатит в София и Благоевград на 19 май

CheckPoint София ще разположи мобилна клиника за изследване за ХИВ и хепатит от 10 до 16 ч на езерото "Ариана". В Благоевград от 13 до 17 ч всеки ще може да се изследва в здравно-консултативния кабинет "Здраве без граници", който се намира на ул. Тодор Александров 45, офис 2.

Консултантите използват бързи тестове, като се взема само капка кръв от пръста. Няма ограничения за прием на храна и напитки преди изследването. Резултатите са готови след 15 минути.

Хората, чието изследване е отчело положителен резултат, ще бъдат насочени и подкрепени в последващите стъпки за уточняване на състоянието им.

ХИВ и хепатит са тихи инфекции, които могат да протекат безсимптомно. Докато ХИВ се предава основно по сексуален път, някои типове хепатит могат да се предадат при маникюр, зъболекар, при татуиране и др.

Предложения за "Събитие на седмицата" - 24 февруари - 1 март
Минали анкети
Топ 24
Най-четени