Безплатни профилактични прегледи за социално слаби в София

Безплатни профилактични прегледи за социално слаби хора в София. Инициативата е на омбудсмана Мая Манолова и се провежда е шатрата на социалната кухня, в двора на храм „Св. Св. Кирил и Методий". Лекарите ще преглеждат, докато има хора и никой няма да бъде върнат.Вижте повече в прякото включване на Татяна Йорданова

от БНТ
преди 1 година
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Омбудсманът Мая Манолова обясни пред БНТ, че днешният ден е избран по няколко причини - първо, защото днес е празникът на Успение на Св. Константин Кирил Философ. Днес е и 40-тият ден от отварянето на социалната кухня. За тези дни през нея са минали над 30 000 души и са раздадени близо 40 000 порции храна, по 700-800 души на ден - по хиляда порции храна дневно.

Манолова заяви, че са поканени водещи лекари от големи софийски болници, които са дошли, за да направят профилактични прегледи на храта, които не могат да си ги позволят.

От своя страна д-р Мирослав Ангелов от клиниката по кардиология в УМБАЛ "Св. Анна" заяви, че състоянието на досега прегледаните е сравнително добро, но повечето от тях не ходят на профилактични прегледи и не следят състоянието си. Хванати са случаи на повишение на артериалното налягане и на тези пациенти е обърнато внимание да бъдат по-целенасочени към здравето си.

Вижте повече във видеото

Топ 24
Най-четени