COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Безплатно опресняване на знанията на шофьорите

Шофьорите безплатно ще могат да опресняват теоретичните си знания за пътните правила. Това е идеята на кампанията "Мисия Безопасност", която започва тази събота. От Асоциацията на пострадалите при пътно-транспортни произшествия коментираха, че крайната цел е да се намали броят на катастрофите.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
19:55, 31.05.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Всеки шофьор би могъл по желание да посещава курсовете от събота, 4 юни. Става въпрос не за безплатно кормуване, а за безплатна теория. Водачите ще решават листовки, ще си припомнят знаци, маркировки, ще се запознават с по-нови текстове от Закона за движението по пътищата, който е най-често променяния закон.

Владимир Тодоров - председател на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи: Това е един динамичен, жив процес, който всяка година се развива и променя, и ако някой е взел книжка преди 10-15 години, да не говорим за повече от 15-20 години, за една част от тези промени разбира от медиите, в друга част те остават незабелязани.

В Русе потърсиха мнението на шофьори за опреснителните курсове. Повечето одобряват идеята. Александър Маринов е зад волана от 12 години, но винаги е нащрек за някое правило, за което може и да не е разбрал.

Александър Маринов: Неприятно е когато всяка година излиза нещо ново и трябва да се съобразяваме. Примерно няколко пъти променяха ограничението на скоростта на магистралите и честно да ви кажа, в момента не знам 130 или 140.

В София желаещите да опреснят знанията си за пътните правила, могат да отидат на откриването на кампанията в 10 часа в събота, в кв. "Надежда 3", бул. "Ломско шосе" 167. Партньори на инициативата са от Областната дирекция на МВР.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Консенсус в Германия за по-строги мерки срещу коронавируса до 29 юни, в Испания започва траур
Консенсус в Германия за по-строги мерки срещу коронавируса до 29 юни, в Испания започва траур
Що е то да къмпингуваш на Карадере? (СНИМКИ)
Що е то да къмпингуваш на "Карадере"? (СНИМКИ)