НОВИНИ

Бил Гейтс призна за „най-голямата грешка“ на "Майкрософт"

"Майкрософт" пропусна шанса си да бъде доминиращата фирма в мобилните технологии, защото беше „разсеяна“ по време на продължителна антитръстова битка с американските власти, съобщи съоснователят на компанията Бил Гейтс.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:06, 25.06.2019
Чете се за: 00:39 мин.
По света
бил гейтс призна голямата грешка майкрософт

Гейтс, който говори на форум във Вашингтон, каза, че „Майкрософт“ би била още по-ценна, ако беше спечелила битката за работещ софтуер за мобилни устройства срещу "Гугъл" и платформата му "Андроид".

"Пропуснахме да бъдем доминиращата мобилна операционна система. Бяхме разсеяни по време на нашия антитръстов процес. Ние не възложихме на най-добрите хора да вършат работата."

Гейтс, който се отдръпна от ежедневното управление на компанията преди десетилетие, заяви, че провалът в мобилните устройства е "най-голямата грешка, която направих" в "Майкрософт“, защото това "беше определено сред нашия набор от умения".

"Ние очевидно бяхме компанията, която трябваше да постигне това, а ние не го направихме", каза той.

"Майкрософт" и други големи софтуерни фирми също така са допуснали грешка, като са позволили на "Амазон" да стане водещата компания за компютърни облаци.

"Това е изненада и голямо признание за Джеф Безос и неговия екип, че те излязоха начело", каза Гейтс.

На въпрос как се чувства от това, че е изместен от Безос като най-богат човек в света, Гейтс отговаря, че това „е знак, че не съм си раздавал парите достатъчно бързо, за да изпадна от челната десятка“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Търговската война на САЩ с Китай ще струва 4,4 млрд. долара на данъкоплатеца
Търговската война на САЩ с Китай ще струва 4,4 млрд. долара на данъкоплатеца
Тръмп и Путин ще се срещнат на форума в Г-20 в Осака
Тръмп и Путин ще се срещнат на форума в Г-20 в Осака