COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Шампионката ни по борба Биляна Дудова е изписана от болницата

Биляна Дудова е изписана в отлично състояние. Спортистката беше приета с порезна рана в лява предмишница, без засягане на съдово-нервен сноп или на магистрални кръвоносни съдове. Това обясни на брифинг пред журналисти, доц. Антоний Филипов, началник на Клиниката по обща и ендоскопска хирургия.

от БГНЕС
14:20, 23.05.2019
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
шампионката борба биляна дудова изписана болницата

Самата рана е била с давност 15 часа. Вчера пациентката е била превързана отново, а днес, преди обяд, беше изписана от болницата в отлично състояние. При изписването Биляна Дудова е била напълно спокойна и си е тръгнала от лечебното заведение на собствен ход, поясни доц. Филипов.

„Към днешна дата няма никаква опасност за живота на пациентката, не е засегната инервацията, мускулатурата или каквото и да е от двигателната активност на лявата й ръка“, допълни той.

На 21 май, между 20:00 и 21:00 часа в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ беше докарана 21-годишната трикратна европейска шампионка по борба Биляна Дудова.

На журналистически въпрос дали раната ще попречи на Биляна Дудова да спортува, доц. Филипов беше категоричен, че това няма да се случи. Той допълни все пак, че с оглед на мястото, на което е била раната, пациентката е извадила късмет, че няма да има никакви допълнителни последствия.

От УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ са предложили да извикат психолог във връзка с инцидента с известната ни спортистка, но от Българската федерация по борба са предпочели да работят с техен психолог.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Тръгна делото срещу Румен Овчаров
Тръгна делото срещу Румен Овчаров
Андре Рийо дирижира "Върви народе възродени"
Андре Рийо дирижира "Върви народе възродени"