НОВИНИ

Бисер Петков: Работим за по-добро заплащане в транспортния сектор

Правим необходимите усилия за подобряване на условията на труд и заплащането на работещите в транспортния сектор. Това заяви министърът на труда и социалната политика Бисер Петков.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:36, 18.03.2019
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
бисер петков работим добро заплащане транспортния сектор

Министърът участва в XVIII-та Годишна конференция на Мрежата на синдикалните организации от европейски столици, която се провежда под егидата на Европейската конфедерация на профсъюзите и Европейския синдикален институт.

Конференцията е на тема „Транспортът и мобилността в европейските столици – за по-добри условия на труд и живот“, с акцент предизвикателствата в дигиталната ера. В нея участват 30 синдикални организации от 12 европейски столици – София, Атина, Белград, Берлин, Ла Валета, Лондон, Мадрид, Москва, Осло, Париж, Рим и Рига.

Бисер Петков, министър на труда и социалната политика: Развитието на транспорта и мобилността в европейските столици зависи от редица фактори – степен на икономическо развитие, състоянието на инфраструктурата, публични инвестиции, гъстота на населението, доходи на домакинствата и т.н. Модернизирането на инфраструктурата и превозните средства в българската столица са от ключово значение за развитието на транспортната система и подобряването на мобилността. Всеки непредобеден гражданин на София може да види видимата промяна по улиците и булевардите на нашата столица. Замяната на морално остарели и замърсяващи елементи от транспортната система с нови и екологични чисти такива, води както до намаляването на замърсяването в града, така и до подобряването на условията на труд на работещите в сектора.

Министърът увери, че в Националната програма за безопасност при работа 2018-2020 г. са включени и мерки за работодателите, които инвестират средства в подобряването на условията на труд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заседание на Съвета на ЕС по външни отношения в Брюксел
Заседание на Съвета на ЕС по външни отношения в Брюксел
Продадоха на търг картините от колекцията на Джордж Майкъл
Продадоха на търг картините от колекцията на Джордж Майкъл