НОВИНИ

​Бивш гръцки премиер пострада след взрив в автомобила му (СНИМКИ)

Животът на бившият гръцки премиер Лукас Пападимос и шофьорът му, които бяха ранени, след като взривно устройство експлодира в автомобила му, е вън от опасност, съобщава гръцката национална информационна агенция.

bnt avatar logo
от БГНЕС / БТА
21:34, 25.05.2017 (обновена)
Чете се за: 00:27 мин.
По света
​бивш гръцки премиер пострада взрив автомобила снимки

В момента Пападимос е в болницата Евангелизмос, където го преглеждат. Не се потвърждава информацията, че му е извършена коремна операция. Инцидентът е станал в центъра на гръцката столица, когато Пападимос отворил плик с поставено в него взривно устройство.

Говорителят на правителството на Гърция Димитрис Цанакопулос определи експлозията като "нападение", предаде Асошиейтед прес. Цанакопулос каза, че лекарите, грижещи се за Пападимос, са го информирали, че неговото състояние, както и това на другите двама ранени, е стабилно, че те са в съзнание и са подложени на необходимите медицински изследвания и процедури.

Лукас Пападимос е бивш директор на Гръцката национална банка и бивш вицепрезидент на Европейската централна банка. Пападимос оглави коалиционно правителство на националното единство през ноември 2011 г., в условията на финансова и политическа криза след оставката на премиера Георгиос Папандреу. Той заема този пост до май 2012 година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Междузвездни войни на 40
ДРУГИТЕ новини: "Междузвездни войни" на 40
Задържаха мъжа, стрелял на абитуриентски бал в Пловдив
Задържаха мъжа, стрелял на абитуриентски бал в Пловдив