НОВИНИ

Бившият кмет на Стрелча в ареста заради обвинение в изнасилване на младо момиче

Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев е задържан в ареста за 72 часа с прокурорско постановление. Той е привлечен като обвиняем за сексуално посегателство над 16-годишна ученичка, съобщиха от Районната прокуратура в Панагюрище. Иван Евстатиев сега е общински съветник. Жителите на Стрелча настояват за оставката му. Тази вечер те отново се събраха на протест.

bnt avatar logo
от Сашка Пушкова
20:04, 18.01.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

В петък бащата на десетокласничката от местната гимназия подава сигнал в полицията, че детето му не се е прибрало от училище. Полицията веднага започнала издирване. Преглеждат камерите в града и виждат как момичето влиза в близкия до училището хотел. Към 18 часа бащата се обажда по телефона, че дъщеря му се е прибрала, но е в неадекватно състояние.

Димитър Кунчев-зам.-кмет: Детето е подхвърлено пред къщата от Иван Евстатиев, след като той в продължение на няколко часа предполага се от един до шест е било с него и доколкото имаме информация същият, след като я почерпва с алкохол.

Ученичката добре познава Евстатиев, защото майка й е била негова секретарка в общината. Вероятно за това е тръгнала с него. Едва в събота тя е разпитана пред съдия в присъствието на психолог. По-късно същия ден Евстатиев е арестуван в хотелската му стая. Местните жители са потресени от случилото се и настояват за правосъдие, като оттогава излизат на митинги всяка вечер.

Очаква се в сряда прокуратурата да поиска Евстатиев да остане за постоянно в ареста, когато изтича 72-часовото му задържане. Като кмет на Пазараджик преди години той се прочу с това, че канел проститутки за чуждестранни делегации.

Години след това Евстатиев се простреля уж по невнимание. След последните местни избори той е общински съветник в Стрелча от листата на БСП. Хората настояват Евстатиев да си подаде оставката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десетки селища в Шуменско са без ток
Десетки селища в Шуменско са без ток
Чарът на зимата (ВИДЕОКЛИП)
Чарът на зимата (ВИДЕОКЛИП)