Бившият шеф на "Нисан" остава в ареста, повдигат му нови обвинения

Съдът в Токио постанови бившият шеф на "Нисан" Карлос Гон да бъде задържан до 14 април, докато текат разпитите на прокуратурата около новите обвинения за финансови нарушения.

от БГНЕС
преди 11 месеци
Чете се за: 00:40 мин.
По света
Бившият шеф на Нисан остава в ареста, повдигат му нови обвинения

На 3 срещу 4 април прокуратурата на Токио влезе в дома на Карлос Гон, който е под гаранция, за да го задържи за ново твърдение за финансови нарушения. В сряда се появиха съобщения, че прокурорите обмислят повторно арестуване на Гон по разследване на потенциално четвърто обвинение срещу него, свързано с минимум 32 милиона долара от средствата на "Нисан", прехвърлени на дистрибутор в Оман.

Бившият високопоставен служител вече е изправен пред три обвинения за финансови нарушения, свързани с твърдения, че не е декларирал възнаграждения и за опит да препише разходите си на "Нисан".

Карлос Гон излезе под гаранция миналия месец след повече от 100 дни задържане.

Властите разглеждат нови твърдения, че той е прехвърлил около 15 милиона долара от фондове на "Нисан" между края на 2015 г. и средата на 2018 г. в представителство в Оман.

Подозренията са, че около 5 милиона долара от тези средства са били изтеглени за употреба от Гон, включително за закупуване на луксозна яхта и финансиране на лични инвестиции.

Прокурорите твърдят, че Гон "е изневерил" на своя дълг да не причинява загуби на "Нисан", възползвайки се от него.

Гон отрича тези твърдения и твърди, че е невинен и за трите официални обвинения: две за недеклариране на средства и още едно за прехвърляне на инвестиционни загуби към компанията.

Топ 24
Най-четени