НОВИНИ

Бившият шеф на "Нисан" остава в ареста, повдигат му нови обвинения

Съдът в Токио постанови бившият шеф на "Нисан" Карлос Гон да бъде задържан до 14 април, докато текат разпитите на прокуратурата около новите обвинения за финансови нарушения.

bnt avatar logo
от БГНЕС
09:58, 05.04.2019
Чете се за: 00:40 мин.
По света
бившият шеф нисан остава ареста повдигат обвинения

На 3 срещу 4 април прокуратурата на Токио влезе в дома на Карлос Гон, който е под гаранция, за да го задържи за ново твърдение за финансови нарушения. В сряда се появиха съобщения, че прокурорите обмислят повторно арестуване на Гон по разследване на потенциално четвърто обвинение срещу него, свързано с минимум 32 милиона долара от средствата на "Нисан", прехвърлени на дистрибутор в Оман.

Бившият високопоставен служител вече е изправен пред три обвинения за финансови нарушения, свързани с твърдения, че не е декларирал възнаграждения и за опит да препише разходите си на "Нисан".

Карлос Гон излезе под гаранция миналия месец след повече от 100 дни задържане.

Властите разглеждат нови твърдения, че той е прехвърлил около 15 милиона долара от фондове на "Нисан" между края на 2015 г. и средата на 2018 г. в представителство в Оман.

Подозренията са, че около 5 милиона долара от тези средства са били изтеглени за употреба от Гон, включително за закупуване на луксозна яхта и финансиране на лични инвестиции.

Прокурорите твърдят, че Гон "е изневерил" на своя дълг да не причинява загуби на "Нисан", възползвайки се от него.

Гон отрича тези твърдения и твърди, че е невинен и за трите официални обвинения: две за недеклариране на средства и още едно за прехвърляне на инвестиционни загуби към компанията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Българското завръщане на Димитър Маринов
АРТ посоки с Галя Крайчовска: Българското завръщане на Димитър Маринов
Джеф Безос запазва 75% от акциите в Амазон след развода
Джеф Безос запазва 75% от акциите в Амазон след развода