COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Бившият външен министър Даниел Митов е призован в Столичното следствие

Бившият външен министър от кабинета "Борисов-2" Даниел Митов се очаква да се яви следобед в Столичното следствие. По неофициална информация - той е призован, за да му бъде повдигнато обвинение във връзка с разследване, което започна през януари.

Пенка Ангелова
от Пенка Ангелова
11:36, 09.05.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
бившият външен министър даниел митов призован столичното следствие

Става въпрос за близo 500 xил. лв., платени неправомерно, според прокуратурата, на фирма за организиране на служебни пътувания - за осигуряване на самолетни билети, хотели и застраховки. Външното министерство не е провело обществена поръчка, а по силата на 2 споразумения е използвало фирма, която е имала договор с Министерството на земеделието и храните. Пo тoвa дeлo от миналата седмица e oбвиняeм за безстопанственост зaмecтниĸът нa Mитoв - Xpиcтo Aнгeличин. Toй e пoдвeдeн пoд oтгoвopнocт, чe нe yпpaжнил ĸoнтpoл въpxy шeфa нa диpeĸция „Упpaвлeниe нa coбcтвeнocттa и мaтepиaлнo-тexничecĸo ocигypявaнe“.

В началото на разследването Ангеличин обясни, че няма нищо нередно в тези споразумения. Наложило се да прибегнат до споразуменията със земеделското ведомство, защото обществената поръчка при тях се проточила и по думите му "най-пътуващото министерство" - стояло без фирма, която да организира служебните пътувания.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Подготовката за историческата мисия на Space X и NASA започва през 2014 г.
Подготовката за историческата мисия на Space X и NASA започва през 2014 г.
Как да оцелеем в планината
Как да оцелеем в планината