НОВИНИ

Бившият здравен министър Петър Москов за новата си партия "КОД"

Д-р Петър Москов говори за мотивацията да създаде партия "КОД" в предаването "Денят започва с Георги Любенов".

bnt avatar logo
от БНТ
09:50, 24.11.2019
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Той каза, че "КОД" е имал възможността, независимо от липсата на формални и съдебни регистрации, да участва и на европейските, и на местните избори.

Д-р Петър Москов: За нас, когато решихме да формираме партията, имаше съмнения дали е нужна още една партия. Защото една партия е нужна не, когато едни хора няма какво да правят и са решили да се занимават с партийно строителство/.../ Когато има някаква обществена нужда, лакмусът на тази обществена нужда всъщност са местните избори.
На местните избори се случи следното: десницата в лицето на центристката управляваща партия ГЕРБ загуби 300 хиляди гласа в сравнение с местните избори през 2015 г. Дясната претенция за алтернатива на ГЕРБ, която се нарича "Демократична България", загуби 175 хиляди гласа в сравнение с 2015 г. Това са близо половин милион български граждани, които са направили своя избор в дясно, и на тези избори не са намерили своя политически представител. Ето това е достатъчна мотивация, за да има смислена дясна консервативна алтернатива.

Целия разговор вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българската антарктическа експедиция пристигна на остров Ливингстън
Българската антарктическа експедиция пристигна на остров Ливингстън
В Япония папа Франциск призова за унищожаване на ядрените оръжия
В Япония папа Франциск призова за унищожаване на ядрените оръжия