НОВИНИ

Бизнес обучение за младежи

Стартъп хамбар за обучение на младежи и студенти отваря врати в София тех парк. Пространството за работа, обучение и мотивация е осигурено от неправителствената организация "Junior achievement". Целта е млади хора да се научат как да започнат и да развият успешен бизнес.

Светлозара Лазарова
от Светлозара Лазарова
19:38, 02.02.2016
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Хамбарът предлага различни обучения за младежи над 16 годишна възраст. Една от първите програми, които Junior achievement започва е „Учебна компания“. Тя е предназначена за студенти, които ще работят в екипи от 4 до 6 души. Те ще могат да разчитат на помощта на свои университетски преподаватели, както и на бизнес ментори, осигурени от организацията.

Николай Пенов вече е преминал през обучителната програма.

"Дори и най-малката идея може да бъде развита или да се роди друга идея, която да бъде развита, така че трябва да опитат. Заслужава си", каза той.

Северина Темелкова също усвоява полезни умения, след като преминава през учебния проект.

"Презентационни умения придобих. За 3 минути пред 500 души можеш да представиш своята идея и по такъв начин да я представиш, че да ги убедиш, че това наистина си заслужава", разказа тя.

Милена Стойчева е изпълнителен директор на организацията, която повече от 18 години развива уменията на младежи чрез обучение.

"Да може да развие в себе си първо увереността за това, че може да предприеме нещо свое и второ - познанието, за да развие всяка една идея. Сега търсим съмишленици от страна на цялата общественост, на други инвеститори, с които съвместно да развием това пространство", коментира Милена Стойчева - Изпълнителен директор на "Junior achievement".

Макар Хамбарът все още да не оборудван за обученията, създателите му се надяват той да се превърне в място, което ще вдъхнови много млади хора. Желаещите да се включат в програмата могат да го направят като се свържат с на организацията на сайта ѝ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Не искаме павета на бул.Дондуков
Не искаме павета на бул."Дондуков"
Приеха новия закон за обществените поръчки
Приеха новия закон за обществените поръчки