НОВИНИ

Благоевград е готов за зимата

Осигурени са необходимите количества сол и луга за обезопасяване на пътищата в прохода Предел от Симитли до зимните курорти Банско и Разлог. Снегопочистващите машини и екипи от работници вече дежурят денонощно и са в готовност да реагират веднага щом започне да трупа снежна покривка - казаха от Областната управа в Благоевград. Около 200 тона сол и луга са осигурени за почистване и на улиците в Благоевград.

bnt avatar logo
от Добрина Грачанлиева
18:15, 28.11.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

За да не се образуват заледявания върху тротоарите и тесните улички в Благоевград, където машините за почистване на сняг трудно могат да достигнат, вече има специални кофи със сол и хората сами да посипват хлъзгавите участъци. Хора в квартал „Струмско" казаха, че не знаят за какво се поставят зелените кофи.

"Аз даже не съм забележил, за пръв път го виждам тоя контейнер."

"Ще ползвате солта, това е вариант да се обезопаси?"

"Еми, да. Зимата, ако не почисти тук как да се излезе, хората хвърлят въглища от печките, за да могат да се използва некакъв вариант."

От общинската фирма по чистота в Благоевград казаха, че е създаден план за действие и ако завали сняг, още тази нощ около 80-сет работници имат готовност да почистват улиците и булевардите.

Васил Бачев - управител на общинска фирма „Биострой”
"Има 4 основни маршрута за почистване на Благоевград, всеки един маршрут е обезпечен с техника и във всеки един маршрут има поне по 3 машини, в зависимост от улиците, които ще се почистват, са така и съобразени самите машини."

От областната управа в Благоевград казаха, че дежурни екипи следят и състоянието на пътя в района на Креснеското дефиле, където има опасност от падащи камъни при по-обилни валежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мажоритарен вот? Или как всъщност гласуват във Франция и Великобритания
Мажоритарен вот? Или как всъщност гласуват във Франция и Великобритания
Люта зима в Румъния и Полша
Люта зима в Румъния и Полша